DSC_0126"AirconditioningIMG_1105 en warmtepomp"DSC_0135

Bij airconditioning denken we tegenwoordig niet alleen maar aan zomers gebruik om af te koelen, maar ook aan winters gebruik om warm te blijven. We spreken dan ook van airco-heaters.

Energetisch en technisch hoogwaardige technieken welke in vergelijking met ouderwets “gasstoken “ 30% energie-zuiniger zijn, en dus ook een ideale combinatie kunnen vormen met zonnepanelen.

Pdvkoeltechniek werkt met gerenommeerde merken als Fujitsu en Daikin. Zie onze aanbiedingen !

 

Energie

Energetisch is het zelfs interesanter om een aircoheater in huis te halen als u ook nog eens gebruik maakt van zonnepanelen.

 

Warmtepompen

"Door het verdwijnen van de gasaansluiting, blijft alleen elektra over om ons huis te verwarmen en ons warmwater te bereiden.''

Nu al zien we dit bij nieuwbouwwijken. Uiteraard zou dit zonder gebruik van aardwarmte en zonenergie resulteren in een bijzonder hoge energienota.

Dit is exact de reden waarom in een land als Zweden waar elektriciteit de belangrijkste bron van energie is, maar liefst 90% van de nieuwbouwwoningen wordt voorzien van

een warmtepomp. Daar kent de hoge investering van de warmtepompinstallatie nu al een korte terugverdientijd.

Om deze reden is het belangrijk om juist nu te investeren in kennis over dergelijk technieken. We zien nu al dat hier steeds meer aandacht aan wordt besteed door energiebedrijven, provincies en gemeenten.

Gebrek aan kennis zou ons in de toekomst alleen maar hoge faalkosten en ongewenste vertraging brengen in onze voorbereidingen op de veranderende energiemarkt.

Om daar op in te spelen zijn er tegenwoordig diverse systemen te krijgen die u voorzien van warm water  zonder gebruik van fosiele brandstof  de eenvoudigste of beter gezegd de prijstechnisch meest gunstigste is de zogenaamde warmtepomp op lucht/lucht basis. 

Deze betrekt in feite de warmte uit de buitenlucht om water te verwarmen tot rond de 65 graden. Dit is moeilijk te bevatten als het buiten vriest, maar toch is deze in staat om nog warmte te leveren bij -10 Stelt u zich eens voor, deze combinatie met zonnepanelen !