DSC_0126

                                   AirconditioningIMG_1105
DSC_0135

Tegenwoordig worden de moderne airco's niet alleen maar gebruikt om het huis of de werkplek tijdens de zwoele zomermaanden af te koelen, maar ook om de huiselijke en werkomgeving gedurende de koude wintermaanden te verwarmen. Daarnaast zijn de airco's van nu 30% energiezuiniger in vergelijking met het ouderwetse gasstoken.

Pdvkoeltechniek werkt met gerenommeerde merken als Mitsubishi en Daikin.

 

 

 

 

 

      Warmtepompen

Door het verdwijnen van de gasaansluiting, blijft alleen elektra over om ons huis te verwarmen en ons warmwater te bereiden.                                                                                                                                                 

Nu al zien we dit bij nieuwbouwwijken. Uiteraard zou dit zonder gebruik van aardwarmte en zon-energie resulteren in een bijzonder hoge energienota. Dit is exact de reden waarom in een land als Zweden waar elektriciteit de belangrijkste bron van energie is, maar liefst 90% van de nieuwbouwwoningen wordt voorzien van een warmtepomp. Daar kent de hoge investering van de warmtepompinstallatie nu al een korte terugverdientijd. Om deze reden is het belangrijk om juist nu te investeren in kennis over dergelijk technieken. We zien nu al dat hier steeds meer aandacht aan wordt besteed door energiebedrijven, provincies en gemeenten. Gebrek aan kennis zou ons in de toekomst alleen maar hoge faalkosten en ongewenste vertraging brengen in onze voorbereidingen op de veranderende energiemarkt. Om daar op in te spelen zijn er tegenwoordig diverse systemen te krijgen die u voorzien van warm water  zonder gebruik van fossiele brandstof  de eenvoudigste of beter gezegd de prijstechnisch meest gunstigste is de zogenaamde warmtepomp op lucht/lucht basis. Deze betrekt in feite de warmte uit de buitenlucht om water te verwarmen tot rond de 65 graden. Dit is moeilijk te bevatten als het buiten vriest, maar toch is deze in staat om nog warmte te leveren bij -10 Stelt u zich eens voor, deze combinatie met zonnepanelen !